Dojemné VIDEO Slepý a autistický chlapec spevom šíri nádej, chce pomáhať ľuďom

NETKY.SK • 14 September 2016, 18:16 • 2 min
Dojemné VIDEO Slepý a autistický chlapec spevom šíri nádej, chce pomáhať ľuďom

MANCHESTER - Christopher Duffley je 15-ročný chlapec, ktorý trpí slepotou a autizmom. Jeho záchranou je hudba, ktorou chce pomáhaťaj ostatným ľuďom s podobným trápením.

slovakia

left justify in out

"Hudba je pre mňa spôsob ako ľuďom prinášať radosť. Spev je dar, ktorý zdieľam. Vzhľadom k tomu, že som slepý, vidím ľudí mojím srdcom, akí skutočne sú namiesto toho, ako vyzerajú," povedal Christopher pre ABC News.

 

Cesta ku sláve bola pre Christophera ťažká, hovorí jeho adoptívna matka Christine Duffley. "Vedela som, že môj brat čaká so ženou dieťa. Christopher sa predčasne narodil a vážil veľmi málo. Potom prešiel nejaký čas a dozvedela som sa, že je v pestúnskej starostlivosti,“ spomína Christine.

 

V tom čase mala už 3 deti a myšlienka priniesť do domu ďalšie dieťa, ju spočiatku príliš nelákala. "Mojim cieľom nebolo stať sa super mamou, ale chcela som urobiť správnu vec," vysvetlila. Steve a Christine Duffley získali opatrovníctvo Christophera v roku 2002 a v roku 2003 ho prijali.

 

"Mnoho rodín s deťmi so špeciálnymi potrebami prežívajú zo dňa na deň. Nevedeli sme, ako sa postarať o nevidiace a autistické dieťa. Moje deti ho ale milovali. Chceme aby Christopher dokázal byť nezávislý. Dali sme mu všetko, čo sme mohli," povedala.

 

Bola to práve hudba, ktorá autistického Christophera naučila, ako komunikovať s ostatnými. "Na muzikoterapii, sme si uvedomili, že má skutočný talent a absolútny sluch,“ pokračuje Christine.

 

Jeho kariéra odštartovala po tom, čo na Youtube publikoval teraz-slávny video k piesni "Otvor oči svojho srdca" v roku 2011. "V miestnosti neostalo suché oko a ovácie boli šialené. Bol to krásny zážitok," povedal adoptívny otec Steve. Video bolo neskôr preložené do niekoľkých jazykov.

 

 

"Rád spievam, pretože keď som na koncerte viem, že to ľuďom prináša radosť," povedal Christopher, ktorý najnovšie plánuje vydať podcast "Mission Possible." Má to byť spôsob, ako vyslať posolstvo nádeje ostatným ľuďom so zdravotným postihnutím a povzbudiť ich k ďalšej aktivite.

 

Christopher svoje posolstvo prináša aj do škôl. „Má peknú prezentáciu. Robí to všetko sám a deti naozaj dobre reagujú. Školáci sa dozvedia niečo o slepote, takže keď stretnú nevidiace osoby, budú ich vnímať ako rovnakých ľudí so snami a túžbami,“ dodala Christine.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies