Dojemné VIDEO: Nevlastní bratia sa stretli po vyše 50 rokoch!

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 08:31 • 2 min
Dojemné VIDEO: Nevlastní bratia sa stretli po vyše 50 rokoch!

NEW YORK - Až po dlhých 51 rokoch sa spolu konečne stretli dvaja nevlastní bratia. Mladší z nich pritom ani nevyrastal s matkou, ktorá ho dala v siedmych rokoch pre zdravotné problémy na adopciu. Stretnutie súrodencov bolo pre oboch akýmsi pomyselným šťastným koncom. Možno by k nemu nedošlo, nebyť vzorkov DNA v databázi na vyhľadávanie príbuzných.

slovakia

left justify in out

Američania Paul Hannah a Richard Emery sa prvýkrát stretli v marci po desiatkach rokov. Ich matka po rozvode s Hannanovým otcom otehotnela s novým priateľom, otcom Emeryho. Lenže v tridsiatke prekonala mŕtvicu a pre zdravotné problémy dala mladšieho zo synov na adopciu, informuje agentúra Reuters. Ten preto vyrastal v náhradnej rodine a po svojej skutočnej matke začal pátrať až v pokročilom veku. Snažil sa s ňou spojiť cez adopčnú agentúru.

 

"Dostala od agentúry dopis. Predstavte si, po nejakých 50 rokoch," hovorí Emery. Matka však cez agentúru synovi oznámila, že nie je vhodná doba. "Asi mala svoje dôvody, či už zdravotné alebo emočné," dodal.

 

"Oboch nás mrzí, že sme nemohli s našou mamou, ktorá v januári zomrela, stráviť spoločné chvíle," upresnil Hannan potom, čo sa s bratom stretol, píše server Novinky.cz.

 

K stretnutiu by zrejme nikdy nedošlo, keby raz Emery nevidel dokument o DNA. Rozhodol sa objednať si sadu na jej zber od spoločnosti MyHeritage, ktorá genetické vzorky skladuje a v prípade potreby je schopná prepojiť rôznych členov rodiny. Emery takto našiel sesternicu a tá potom dohodla stretnutie obom bratom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies