Dojemné VIDEO: Fenka, ktorá prišla o mláďatá, vychovala opičku. Drží sa jej ako kliešť!

NETKY.SK • 20 Február 2018, 06:00 • 2 min
Dojemné VIDEO: Fenka, ktorá prišla o mláďatá, vychovala opičku. Drží sa jej ako kliešť!

V kolumbijskej Cartagene vzniklo nevšedné zvieracie puto. Mláďaťa opičky malpy, ktoré krátko po narodení odlúčili od svojich rodičov, sa ujala fenka, ktorá pre zmenu o mláďatá prišla. Ich vzťah je natoľko silný, že opička sa nechce za žiadnych okolností od svojej opatrovateľky vzdialiť.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií polície bolo mláďa malpy od svojich rodičov odlúčené len niekoľko týždňov po narodení, píše server Novinky.cz. Obyvatelia tamojšej štvrte preto zaniesli opičku k fenke, korá nedávno prišla o všetky svoje mláďatá a dúfali, že sa o malpu postará. A aj keď to nebolo veľmi pravdepodobné, fena sa malpy ujala a začala ju dokonca aj kojiť.

 

"Vzťah opice a psa nás prekvapil, je to veľmi neobvyklé. Už len preto, že jedno zo zvierat je domestifikované a druhé divoké," povedal agentúre  Reuters tamojší policajt Anderson Blancquicet.

 

"O opicu sa postarala po všetkých stránkach. Vzniklo medzi nimi obrovské puto. Mláďa sa od feny nehne ani na krok, celý deň trávi na jej chrbte," dodal.

 

Na svoju opatrovateľku sa však upla natoľko, že to má aj tienisté stránky. Keď sa niekto k fene priblíži, začne byť agresívna. Polícia chce preto dvojicu odlúčiť a vrátiť opičku do jej prirodzeného prostredia. Zvierací odborníci však vyjadrili obavy, že by sa mláďa malpy o seba nedokázalo postarať a tiež by mohlo byť svojím druhom odmietnuté. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies