Dojemné FOTO Takto oddane sprevádzal pes svojho autistického kamaráta v nemocnici, vraj je medzi nimi mágia

NETKY.SK • 23 Február 2016, 16:23 • 2 min
Dojemné FOTO Takto oddane sprevádzal pes svojho autistického kamaráta v nemocnici, vraj je medzi nimi mágia

WELLINGTON - Psy sú najlepší priatelia ľudí a životný príbeh malého autistického chlapca to len potvrdzuje.

slovakia

left justify in out

Deväťročný James Isaac trpiaci autizmom nemôže rozprávať a kontakt s ľuďmi je mu nepríjemný. Našťastie má vodiaceho psa Mahea, ktorý je jeho najlepším priateľom a nikdy ho neopustí.

 

Malý chlapec z Nového Zélandu sa v poslednom čase musel podrobiť magnetickej rezonancii, aby mu diagnostikovali príčinu jeho záchvatov. Psy majú do nemocnice všeobecne zakázaný vstup, no keď lekári videli, ako sú títo dvaja kamaráti pripojení, dovolili Mahemu prísť za Jamesom.

 

Napriek tomu, že bol James v bezvedomí a pripojený na prístroje, Mahe pri ňom verne stál. Napokon si k nemu ľahol na postel a čakal, kedy sa jeho kamarát prebudí. "Keď sa pozeral na Jamesa, vyzeral, že má naozaj strach," povedala pre Stuff.co.nz. Jamesova mama Michelle Isaac.

 

Nemocničné priestory sú pre veľkú časť ľudí nepríjemné, ale Mahe sa nenechal odradiť. Jamesa totiž už vyše dva a pol roka prevádza na každom kroku, a tak je tomu i teraz.

 

"Existuje istý druh mágie, ktorá vzniká medzi autistickým dieťaťom a psom. Zviera ich jednoducho upokojuje," povedala Wendy Isaacs.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona