Dohodu o vine a treste s bosom sýkorovcov bude schvaľovať súd

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 17:11 • 2 min
Dohodu o vine a treste s bosom sýkorovcov bude schvaľovať súd

BRATISLAVA - Dohodu o vine a treste, ktorú uzatvoril prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) s čelným predstaviteľom bratislavskej skupiny sýkorovcov Františkom Borbélym, bude schvaľovať v apríli Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS).

slovakia

left justify in out

Termín verejného zasadnutia v tejto veci je naplánovaný na ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, na 13. apríla. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.
     

"K podrobnostiam, ktoré budú predmetom schvaľovania dohody o vine a treste na Špecializovanom trestnom súde, sa v súčasnosti nebudeme vyjadrovať," povedala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Podľa neoficiálnych informácií sa prokurátor a František Borbély dohodli, že za založenie zločineckej skupiny a kšefty s drogami si za mrežami posedí šesť rokov a osem mesiacov a tiež, že mu majetok prepadne v prospech štátu.
     

Prokurátor ÚŠP podal na ŠTS návrh na schválenie dohody o vine a treste v trestnej veci obvineného Františka B. pre trestný čin podporovania zločineckej skupiny a zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov 23. marca.
     

František Borbély je označovaný za jedného z čelných predstaviteľov skupiny sýkorovcov. Zatiaľ čo jeho kumpánov policajti pozatvárali a niektorých už aj odsúdili, on ostával celé roky nepovšimnutý, napísal minulý týždeň portál Aktuálne.sk.
     

Podniká v oblasti služieb. Jeho firmy prevádzkujú herne, reštaurácie, pivárne či kaviarne. František Borbély spolu s Róbertom Lališom alias Kýblom vlastní nehnuteľnosť v bratislavskej Petržalke, je v nej herňa, ktorú prevádzkuje ich známy. V tejto časti hlavného mesta má František B. spolu s Ladislavom Bališom alias Dlhým Lacom inú nehnuteľnosť. V nej je hotel. Bališa už za členstvo v zločineckej skupine, prípravu vraždy a ďalšie trestné činy odsúdili na 25 rokov.
     

Na tejto adrese sídli aj bezpečnostná služba DKFB (Detektívna kancelária Františka B.). Podľa obchodného registra v nej figurujú osoby, ktoré majú k nemu blízko.
     

Františka Borbély na slobode od roku 2006 stíhali v kauze výpalného v bratislavskom podniku U Matúša, ktorý medzičasom zavreli. Prípad sa však celé roky ťahá na súde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona