Dohodu o ukrajinskom dlhu môžu zablokovať niektorí veritelia

NETKY.SK • 18 September 2015, 09:58 • 2 min
Dohodu o ukrajinskom dlhu môžu zablokovať niektorí veritelia

BRATISLAVA - Držitelia ukrajinských cenných papierov, ktoré sú splatné v tomto roku, majú dosť veľký podiel na to, aby zablokovali reštrukturalizačný plán dlhu v hodnote 18 mld. USD, s ktorým nesúhlasia. Správy, podľa ktorých takýto veritelia nemajú dostatočný podiel na zablokovanie dohody, sú podľa právnych zástupcov veriteľov nepresné.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom právni zástupcovia skupiny držiteľov cenných papierov splatných v septembri a v októbri.
O tom, že títo veritelia nemajú dostatočný podiel, hovorila v septembri pre agentúru Bloomberg ministerka financií Natalia Jaresková. "Ministerka financií mala nesprávne informácie,“ uviedla právnická firma Shearman & Sterling. "Naši klienti mali blokujúci podiel a stále majú,“ doplnila.


Minulý týždeň spoločnosť Shearman vyhlásila, že dohoda by bola nespravodlivá, ak by cenné papiere splatné tento rok Ukrajina neuhradila v najkratšom navrhovanom termíne. Klienti spoločnosti Shearman však sú pripravení dohodu podporiť. Chcú však spravodlivé podmienky medzi veriteľmi. "Naši klienti veria, že jediná prekážka k citlivému riešeniu je to, že skupina veriteľov, ktorú zastupuje firma Franklin Templeton, ich odmietla zaangažovať,“ uviedla spoločnosť Shearman. Zároveň dodala, že nie sú pravdivé tvrdenia Jareskovej pre Bloomberg, že skupina veriteľov pod vedením Franklin Templeton konzultovala dohodu s klientmi firmy Shearman & Sterling.


Ukrajina sa v auguste dohodla na reštrukturalizácii dlhu, ktorá obsahuje odpísanie 20 % hodnoty istiny.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies