Dohodli sme sa na najvýraznejšom zvyšovaní platov štátnych zamestnancov, vyjadril sa premiér

NETKY.SK • 28 Jún 2018, 10:08 • 2 min
Dohodli sme sa na najvýraznejšom zvyšovaní platov štátnych zamestnancov, vyjadril sa premiér

BRATISLAVA - Tabuľkové platy zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme sa majú od budúceho roka zvýšiť v priemere o 10 %.

slovakia

left justify in out

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) spolu s odborármi dnes podpísal Dohodu o kolektívnych zmluvách vyššieho stupňa v štátnej službe a vo verejnej službe na roky 2019 a 2020.

 

"Spečatili sme výsledky kolektívneho vyjednávania, ktoré sme viedli minulé týždne. Chceli sme dať jasne najavo, že to, čo sa podarilo vyrokovať, to aj platí," vyhlásil po podpise dohody premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

 

Zvýšenie sa má dotknúť viac ako 400-tisíc zamestnancov štátnej a verejnej správy. "Dojednania sú takej kvality, akej sme neboli svedkom za ostatné roky," doplnil Pellegrini.

 

Podľa jeho slov sa podarilo vyriešiť viacero vecí. "Ide o najvýraznejšie navyšovanie platov v tejto sfére," doplnil.

 

Stupnica platových taríf sa začína sumou 520 eur. Od tejto sumy sú narátavané s percentuálnym navýšením platové triedy, ktorých je 11, platové stupne, ktorých je 14 a započítateľnosť rokov praxe nad 40.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona