Dohodári majú nárok na úrazový príplatok

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 09:43 • 2 min
Dohodári majú nárok na úrazový príplatok

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa upozorňuje zamestnancov pracujúcich na dohodu, že v prípade, ak im vznikne dočasná pracovná neschopnosť v dôsledku pracovného úrazu alebo choroby z povolania, budú mať nárok na úrazový príplatok.

slovakia

left justify in out

Tento príplatok im bude vyplatený za dni, v ktorých budú mať nárok na náhradu príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti a nárok na výplatu nemocenského.

Nárok na úrazový príplatok vzniká od prvého dňa uznanej dočasnej pracovnej neschopnosti a vypláca sa za kalendárne dni, počas ktorých dočasná pracovná neschopnosť trvá. Výška úrazového príplatku je 55 % denného vymeriavacieho základu od prvého do tretieho dňa dočasnej pracovnej neschopnosti a od štvrtého dňa je to 25 % denného vymeriavacieho základu.

O úrazový príplatok musí poškodený, čiže dohodár, ktorý je dočasne práceneschopný v dôsledku pracovného úrazu alebo choroby z povolania, požiadať predložením tlačiva Potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti – diel II. v príslušnej pobočke Sociálnej poisťovne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona