Dohoda s Kanadou by mala na Slovensko prilákať nových investorov

NETKY.SK • 20 Júl 2010, 11:49 • 2 min
Dohoda s Kanadou by mala na Slovensko prilákať nových investorov

Dohoda s Kanadou by mala na Slovensko prilákať nových investorov

slovakia

left justify in out

Minister financií Ivan Mikloš a kanadský minister zahraničného obchodu Peter Van Loan dnes v Bratislave podpísali Dohodu o ochrane zahraničných investícií (FIPA). "Ide o dohodu o vzájomnej ochrane a podpore investícii medzi Slovenskom a Kanadou. Vytvára lepšie podmienky a ochranu pre kanadské investície, ktorých je zatiaľ na Slovensku veľmi málo. Takže verím, že pomôže k tomu, aby na Slovensku pribúdali nové investície," vyzdvihol na tlačovej konferencii po podpise dohody Mikloš.
Kanadský minister ocenil vzájomné vzťahy medzi oboma krajinami v oblasti obchodu a investícii. "V súčasnosti vidíme rastúci záujem o spoluprácu na oboch stranách. Podpísali sme Dohodu o ochrane zahraničných investícií, ktorá obnoví vzájomné vzťahy. Práve tá je veľmi dôležitým signálom pre investorov z Kanady," zdôraznil.
"My chceme pomôcť aj tým, že zlepšíme podnikateľské prostredie na Slovensku a stav ekonomiky. Táto zmluva by mala k tomu pomôcť," uzavrel Mikloš.
Vzájomná dohoda medzi oboma krajinami bola podpísaná ešte v roku 1990, kvôli vstupu do EÚ sa však musela zmeniť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies