Dohoda medzi Gréckom a veriteľmi je dosiahnuteľná v krátkom čase

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 18:07 • 2 min
Dohoda medzi Gréckom a veriteľmi je dosiahnuteľná v krátkom čase

BRUSEL - Kompromis medzi Gréckom a jeho veriteľmi ohľadom nových reforiem je podľa odhadu Európskej komisie (EK) dosiahnuteľný rýchlo. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na minulotýždňovom zasadnutí Medzinárodného menového fondu (MMF) totiž prišlo k pokroku a predbežnej dohode, ktorá musí byť ešte vyrokovaná v Aténach, uviedol komisár EÚ pre euro a sociálny dialóg Valdis Dombrovskis.

 

Dombrovskis však nechcel uviesť konkrétne termíny. Rozhodujúce podľa neho je dodržanie záväzkov dohodnutých vlani v lete, ktoré sú súčasťou záchranného programu v celkovej hodnote až 86 miliárd eur. "Ak sú všetky strany pripravené vynaložiť toto posledné úsilie, môžeme to urobiť v skutočne krátkom čase," uviedol Dombrovskis.

 

Dombrovskis spomenul tiež oparenia, ktoré by mali byť pripravené a mali by sa začať realizovať, ak sa budú napĺňať negatívne ekonomické scenáre. Nijako ich však nespresnil. Podľa gréckych médií sa má spustiť rezervný úsporný program, ak by hrozilo, že Atény v roku 2018 nesplnia veriteľmi stanovený cieľ, ktorým je dosiahnutie primárneho rozpočtového prebytku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona