DOHŇANY:Slovanských vierozvestov si uctili Cyrilometodskými hodovými slávnosťami

NETKY.SK • 8 Júl 2012, 23:35 • 2 min
DOHŇANY:Slovanských vierozvestov si uctili Cyrilometodskými hodovými slávnosťami

DOHŇANY Slovanských vierozvestov si uctili Cyrilometodskými hodovými slávnosťami - Kultúra Sviatok sv. Cyrila a Metoda si trojdňovými Cyrilometodskými hodovými slávnosťami uctili v Dohňanoch (okres Púchov), v ktorých majú kostol zasvätený slovanským viero

slovakia

left justify in out

img

Sviatok sv. Cyrila a Metoda si trojdňovými Cyrilometodskými hodovými slávnosťami uctili v Dohňanoch (okres Púchov), v ktorých majú kostol zasvätený slovanským vierozvestom už od prvej písomnej zmienky o obci spred 541 rokov. Pre TASR to povedal starosta Dohnian Milan Panáček.
      Súčasťou hodových slávností je každoročne aj futbalový zápas Dohnian proti mužstvu strany Smer-SD, na ktorom sa dnes mal zúčastniť aj predseda vlády SR a predseda strany Smer-SD Robert Fico. „Pán predseda dnes bohužiaľ neprišiel, ale v predchádzajúcich rokoch pravidelne hral v tomto zápase. Vždy to skončilo remízou a rozhodovalo sa na pokutové kopy. Ale verím, že dnes vyhráme,“ skonštatoval dohniansky starosta, ktorý zároveň aj poslancom Národnej rady (NR) SR za stranu Smer-SD.
      Cyrilometodské slávnosti majú podľa Panáčka pripomenúť vierozvestov aj kultúrnym programom a mladšej generácii priblížiť ich historický význam. „Nechýbajú tradičné zvyky a obyčaje, vystupujú folklórne skupiny a trošku si aj zašportujeme. Býva to tiež stretnutie ľudí, ktorí pochádzajú z Dohnian, sú rodáci alebo sa odsťahovali. Vždy sa stretávajú celé rodiny a majú možnosť zaspomínať si na krásne časy, ktoré prežili v našom katastri,“ dodal dohniansky starosta.
      

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona