Dodávkové vozidlo ukrývalo 839 kartónov pašovaných cigariet

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 08:08 • 2 min
Dodávkové vozidlo ukrývalo 839 kartónov pašovaných cigariet

MICHALOVCE - Takmer 170.000 kusov cigariet zaistili colníci spolu s príslušníkmi mobilnej zásahovej jednotky v priebehu dnešného dopoludnia v meste Michalovce. Tabakové výrobky ukrývala dodávka odstavená pred jedným z miestnych rodinných domov.

slovakia

left justify in out

Vodič spomínaného motorového vozidla s evidenčnými číslami okresu Zlaté Morave na otázku colníkov, či preváža nejaké cigarety, reagoval, že nie. "Až po výzve na otvorenie ložného priestoru vozidla colníci zistili, že je v ňom voľne uložených 14 škatúľ. Zabalené boli v čiernych igelitových fóliách. Na otázku colníkov, či sú tam cigarety, vodič napokon priznal, že áno," priblížila okolnosti prípadu hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková.

Vodič, obyvateľ Michaloviec, sa k vlastníctvu cigariet nepriznal. Mal ich vraj iba prepraviť na určené miesto. Neskôr ho colníci spolu s policajtmi eskortovali do priestorov Colného úradu v Michalovciach.

"Nelegálna preprava 167.800 kusov čínskych cigariet (839 kartónov), ktoré neboli označené slovenskými kontrolnými známkami, predstavuje finančný únik vo výške 24.092,72 eura. Len spotrebná daň bola vyčíslená na 15.523,18 eura," konkretizovala Macíková.  Ako ďalej uviedla, prípad bol vzhľadom na podozrenie z daňového úniku a zo spáchania trestného činu pre porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru odovzdaný vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu Finančnej správy SR. 

O zaistení kontrabandu cigariet v Michalovciach informovala TASR dnes popoludní v čase prebiehajúcej kontroly. Podľa vtedajších odhadov colníkov sa v spomínanom dodávkovom vozidle nachádzalo približne 700 kartónov cigariet. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona