Dodávatelia grafických kariet v júli znížia ceny kvôli korekcii trhu s kryptomenami

NETKY.SK • 5 Júl 2018, 14:30 • 2 min
Dodávatelia grafických kariet v júli znížia ceny kvôli korekcii trhu s kryptomenami

LONDÝN – Nedávny pokles na trhoch s kryptomenami má dopad aj na dodávateľov grafických kariet, ktorí znížia svoje ceny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tento pokles mal nepriaznivý dopad aj na predaj ASIC hardvéru na ťaženie kryptomien, pričom v júli sa predpokladá pokles cien až o 20%. Medzi zasiahnuté spoločnosti patrí aj Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, ako aj jej partneri ako je Global Unichip.

 

img

 

Celosvetový trh s grafickými kartami sa v súčasnosti pohybuje rádovo v niekoľkých miliónoch kusov. Americký výrobca grafických kariet Nvidia má pripravených asi milión GPU, ktoré majú byť uvedené na trh. Predaj Nvidia grafických kariet novej generácie bude odložený až na koniec posledného štvrťroka 2018.

 

Spoločnosť Nvidia v máji oznámila, že v prvom štvrťroku 2018 dosiahla tržby vo výške 289 miliónov dolárov z predaja grafických kariet na účely ťaženia kryptomien. Spoločnosť však v druhom štvrťroku predpokladá pokles o dve tretiny kvôli korekcii trhu. Aj čínsky výrobca ASIC zariadení Bitmain v máji oznámil, že uvažuje o využívaní umelej inteligencie v dôsledku prísnejších krypto nariadení v Číne.

 

img

 

Koncom júna dvaja analytici varovali investorov spoločnosti Advanced Micro Devices Inc. (AMD), že cena akcií by mohla klesnúť, ak bude klesať záujem o ťaženie kryptomien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona