Dodávatelia elektriny čakajú na vydanie nových cenových rozhodnutí

NETKY.SK • 17 Február 2017, 15:31 • 2 min
Dodávatelia elektriny čakajú na vydanie nových cenových rozhodnutí

BRATISLAVA - Dodávatelia elektriny v súčasnosti čakajú na vydanie nových cenových rozhodnutí, ktoré majú zachovať stav z minulého roka.

slovakia

left justify in out

"Pre zákazníkov zo segmentu domácností by to malo znamenať návrat k pevnej mesačnej platbe za odberné miesto bez ohľadu na počet fáz. Pre zákazníkov zo segmentu podnikatelia a samosprávy by malo dôjsť k úprave poplatkov podľa veľkosti hlavného ističa na úroveň roku 2016. Výška týchto poplatkov zatiaľ nie je známa,“ uviedla hovorkyňa Stredoslovenskej energetiky Michaela Krivá.

Staronová vyhláška o cenovej regulácii v elektroenergetike, ktorou sa mení štruktúra sadzieb späť na minuloročnú úroveň, a ktorú Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) musel prijať po prevalení kauzy s cenami energií, bude účinná od 10. februára. Vzhľadom na momentálne prebiehajúce cenové konanie nemôžu dodávatelia elektriny zrealizovať zmeny vo faktúrach a preddavkových platbách, nakoľko nie sú schválené a platné.

„Budeme okamžite po vydaní nových cenových rozhodnutí so zákazníkmi aktívne komunikovať. Dovtedy preto nie je potrebné, aby nás zákazníci kontaktovali so svojimi požiadavkami a podnetmi súvisiacimi s faktúrami a preddavkovými platbami. Tie budú zrealizované automaticky,“ dodala Krivá.

Stredoslovenskí energetici upozornili, že doteraz vystavené faktúry a zálohové platby sú stále v platnosti. "Zároveň však ubezpečujeme svojich zákazníkov, že ihneď po vydaní nových cenových rozhodnutí, ktoré stanovia nové ceny a poplatky za distribúciu, budeme v ich zmysle postupovať. Dotknutým zákazníkom bude následne prepočítaná výška zálohových platieb podľa nových cien, pričom prípadné rozdiely v zálohových platbách budú vrátené, respektíve zúčtované v najbližšom období,“ konštatovala Krivá.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies