Dodatok ku koaličnej zmluve by mohli lídri podpísať na budúci týždeň

NETKY.SK • 4 September 2017, 16:24 • 2 min
Dodatok ku koaličnej zmluve by mohli lídri podpísať na budúci týždeň

BRATISLAVA - Dodatok ku koaličnej zmluve by mohli koaliční lídri podpísať v polovici septembra. Predseda klubu SNS Tibor Bernaťák, ktorý je členom pracovnej skupiny pripravujúcej dodatok, však tento termín hovorí opatrne. Jeho stranícky šéf Andrej Danko predpokladá podpis na budúci týždeň. Povedal to v relácii Rádia Expres Braňo Závodský Naživo.

slovakia

left justify in out

"Bol by som rád, keby to bolo v polovici septembra. Ale ťažko predpokladať, kedy to bude. K niektorým veciam ešte budú zasadať koaličné strany," povedal Bernaťák s tým, že pracovná skupina sa stretne aj tento týždeň. K obsahu dodatku povedal len toľko, že sa rozprávajú o rôznych veciach, ktoré chcú strany v koalícii presadiť. Bližšie hovoriť nechce, lebo v koalícii sa dohodli, že do podpisu dodatku nebudú verejnosť informovať.

 

Danko dnes v rádiu hovoril o potrebe vyjasniť si v koalícii otázky zodpovednosti za konkrétne procesy. "V koaličnej zmluve musí byť mechanizmus, keď ja hierarchicky vyšší, poviem niečo na hierarchicky nižšieho, povedzme zo Smeru-SD, aby sme si to na najvyššej úrovni troch predsedov koaličných strán vyjasnili," uviedol.

 

Pracovná skupina sa prvýkrát stretla 31. augusta. O priebehu rokovania a zmenách neinformovala ani vtedy. Skupina vznikla po dohode koaličných lídrov Roberta Fica (Smer-SD), Bélu Bugára (Most-Híd) a Andreja Danka (SNS). Dodatok plánovali podpísať 1. septembra. K tomuto dátumu pred pár týždňami vypovedal koaličnú zmluvu Danko a koalícia sa ocitla v kríze.

 

Dodatok má zaviesť pravidelné rokovania koaličnej rady aj nové mechanizmy riešenia prípadných sporov v koalícii. Viac by mali medzi sebou komunikovať aj okresné a krajské štruktúry jednotlivých strán, ktoré majú komunikovať na pravidelnej báze.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies