Dodatočná penalizácia obrala Maťa Homolu o kompletný triumf na Slovakia Ringu!

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 10:00 • 2 min
Dodatočná penalizácia obrala Maťa Homolu o kompletný triumf na Slovakia Ringu!

BRATISLAVA – Slovenský pretekár Maťo Homola dominoval v oboch nedeľňajších pretekoch Európskeho pohára cestných automobilov ETCC, keď v oboch prípadoch súperil s Rusom Gračevom. Po druhých závodoch však prišla dodatočná 30 sekundová penalizácia, ktorá pripravila Homolu o prvenstvo v úvodných pretekoch.

slovakia

left justify in out

Po fantastickom výkone v oboch jazdách seriálu ETCC na domácej pôde v Orechovej Potôni sa Bratislavčan Maťo Homola tešil z celkového víťazstva druhého závodu sezóny, keď najprv v sobotňajšej kvalifikácii zajazdil najrýchlejší čas a neskôr v nedeľu vyhral oba ostré závody. V prvých pretekoch síce neudržal pole position, ale vďaka kolízii tímových kolegov Rusa Karamyševa s Ukrajincom Skuzom sa prebojoval opäť na prvé miesto, ktoré už do konca závodu nepustil.

 

V druhých pretekoch sa podľa platných pravidiel menilo poradie vozidiel na štartovnom rošte a tak víťaz kvalifikácie musel štartovať až z ôsmeho miesta. Homola však dokázal už na cieľovej rovinke získať 4 pozície a do prvej zákruty vchádzal už na 4. mieste. Nasledovali rôzne atraktívne súboje a nakoniec sa Maťovi podarilo fantastickým spôsobom predbehnúť Rusa Gračeva, čím si zaknihoval aj druhé víťazstvo a absolútne prvenstvo vo víkendových pretekoch. Sladká chuť víťazstva bola o to výraznejšia, že počas závodov vo francúzskom Le Castellet rozbil Homola svoje BMW a preteky nedokončil.

 

Tesne pred štartom pretekov WTCC však usporiadatelia ohlásili, že komisári udelili Homolovi dodatočnú 30 sekundovú penalizáciu za porušenie maximálneho časového limitu pre nasadenie kolies s pneumatikami. Podľa platných pravidiel sú tímy povinné nasadiť kolesá s pneumatikami najneskôr 5 minút pred začatím závodov. Podľa tvrdení komisárov bolo BMW Maťa Homolu 5 minút pred štartom ešte na stojkách a kolesá v ohrievačoch. Podobnú penalizáciu dostal aj ďalší slovenský jazdec na štartovnom rošte: Samuel Sládečka na Alfa Romeo 156.

 

Tridsať sekundová penalizácia vzala Maťovi Homolovi prvé miesto v úvodných závodoch, ktoré ex-post pripadlo Gračevovi. Napriek tomu si za víkend na Slovakia Ringu pripísal 21 bodov (3 za kvalifikáciu, 8 za prvé preteky, 10 za druhé) a v celkovom poradí je na 4. mieste práve za Rusom Gračevom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies