Dočkajú sa zdravotníci vyšších platov?

NETKY.SK • 20 Máj 2021, 15:53 • 2 min
Dočkajú sa zdravotníci vyšších platov?

BRATISLAVA - Zdravotníci po rokovaní s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským veria v adekvátne odmeňovanie.

slovakia

left justify in out

Ako informovala podpredsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek (OZ SaPA) Gabriela Nováková, na stretnutí so šéfom rezortu a jeho tímom hovorili o navýšení odmeňovania sestier, lekárov, ale aj ostatných zdravotníkov.

 

S ministrom diskutovali zástupcovia lekárskych odborov, lekárskej komory a komory sestier. Ich návrhy boli podľa Novákovej predstaviteľmi ministerstva vnímané pozitívne, a preto veria, že ich implementácia do praxe bude úspešná.

„Navrhovali sme navýšenie koeficientov pre jednotlivé kategórie sestier a pôrodných asistentiek, aj s reflektovaním počtu odpracovaných rokov – časovú postupnosť. Rovnaký postup sme žiadali aj pre ostatných zdravotníkov. Veríme, že budeme konečne po mnohých rokoch vypočutí a že sa konečne aspoň čiastočne napravia krivdy v odmeňovaní,“ konštatovala podpredsedníčka OZ SaPA.

 

Realizovaním týchto krokov podľa nej zdravotníci dostanú signál, že si ich prácu kompetentní vážia. Zdravotníci zároveň očakávajú, že návrh ich odmeňovania podporia aj poslanci v parlamente.

Ako Nováková doplnila, poskytovanie kvalitnej zdravotnej starostlivosti je možné dosiahnuť iba s dostatkom erudovaných zdravotníkov, ktorí budú za svoju starostlivosť dôstojne odmeňovaní a budú pracovať v adekvátnych pracovných podmienkach.

 

„Nie je mysliteľné zdravotníkom nariaďovať obmedzenia ešte aj nad rámec silových zložiek, a to bez motivačných materiálnych a iných benefitov. Ak sa nami navrhované kroky nezrealizujú, bude obtiažne udržať zdravotníkov v systéme a ešte ťažšie bude motivovať mladých, aby do týchto podmienok v zdravotníctve prišli pracovať,“ uzavrela.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies