Dôchodkyňu z Lúčnice nad Žitavou podvodníci pripravili o 1300 eur

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 11:35 • 2 min
Dôchodkyňu z Lúčnice nad Žitavou podvodníci pripravili o 1300 eur

NITRA - Dôchodkyňa z obce Lúčnica nad Žitavou v okrese Nitra prišla o 1300 eur. Dala ich neznámej žene, ktorá si ich prišla vyzdvihnúť k nej domov. Odovzdaniu peňazí predchádzal telefonát neznámeho muža, ktorý sa 83-ročnej dôchodkyni predstavil ako lekár.

slovakia

left justify in out

"V noci 27. marca muž telefonicky kontaktoval pani Annu, predstavil sa ako lekár a oznámil jej, že jej vnuk mal autonehodu a leží v nemocnici. Dôchodkyni povedal, že skutok neoznámi na polícii, ak vyplatí poškodenému 3000 eur," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

 

Dôchodkyňa súhlasila a ráno dala pred domom neznámej žene 1300 eur. Následne sa s ňou dohodla, že zvyšok peňazí pôjde vybrať na poštu a odovzdá jej ich na vlakovej stanici v Lúčnici nad Žitavou. Keď neznáma žena odišla, dôchodkyňa zavolala príbuzným a zistila, že naletela podvodníkovi. "K odovzdaniu ďalších peňazí, našťastie nedošlo, pretože skutok oznámila na polícii," povedala Bruchterová. Vyšetrovateľka nitrianskeho odboru kriminálnej polície začala trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. Za tento skutok hrozí zo zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona