Dôchodkyňu v Košiciach chcel pripraviť o byt

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 10:49 • 2 min
Dôchodkyňu v Košiciach chcel pripraviť o byt

BRATISLAVA/KOŠICE - Dôchodkyňu z Košíc chcel pripraviť o byt, skončil v policajnej cele. Tridsaťročný Milan k nej zavítal s tým, že jej priniesol 50-eurový poukaz.

slovakia

left justify in out

Vraj ide o peniaze získané z Európskej únie pre dôchodcov nad 70 rokov. Ochotný muž je ponúkal aj vybavenie 90-eurovej sociálnej dávky a navyše jej aj prisľúbil sociálny byt, aby mohla predať ten svoj. Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, chcel však, aby mu podpísala tri listiny a išla s ním k notárovi podpísať ďalšie spolu so splnomocnením na prevod vlastníctva k jej bytu. Žena však k notárovi odmietla ísť a po tomto zážitku zavolala na linku 158.

 

Podvodník sa ešte v ten istý deň s listinami vrátil skúsiť šťastie, no netušil, že už ho hľadajú aj policajti. Tí ho načapali priamo v jej byte. Muža obvinili z podvodu v štádiu pokusu. Ak by sa mu dôchodkyňu podarilo oklamať, spôsobil by jej škodu zhruba za 45 tisíc eur. Podvodníkovi v prípade dokázania viny hrozí trest na tri až desať rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies