Dôchodkyni ukradol z domu v Ľubochni 2400 eur

NETKY.SK • 20 Január 2017, 09:10 • 2 min
Dôchodkyni ukradol z domu v Ľubochni 2400 eur

ĽUBOCHŇA - Namiesto získania výhry prišla 85-ročná žena z Ľubochne o 2400 eur. Neznámy páchateľ vošiel v stredu predpoludním bez súhlasu majiteľky do obývačky jej rodinného domu.

slovakia

left justify in out

Oznámil jej, že ju vyžrebovali na obecnom úrade a vyhrala hrnce, obliečky a paplóny, ktoré jej zanechal v dome. Následne jej povedal, že musí doplatiť ešte 150 eur. Odpozoroval, že pani išla po peniaze do izby na poschodí, kam za ňou išiel. Po zídení na prízemie domu ju zahováral a opakoval, aký má šťastný deň. Bez súhlasu dôchodkyne chodil po izbách, pričom vyšiel znovu do izby na poschodí, z ktorej ukradol čiernu kabelku so zvyškom hotovosti 2250 eur.
Následne nasadol do nezisteného vozidla čiernej farby. Žene spôsobil škodu vo výške približne 2400 eur. V prípade odhalenia a usvedčenia páchateľa mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov, informovala médiá preventistka Gabriela Tkáčová a ružomberskej

 

Polícia upozorňuje občanov, najmä starších ľudí, na opatrnosť pri stretnutí s cudzími osobami. „Podvodníci sa pod rôznymi zámienkami snažia vylákať peniaze v domoch či bytoch a počas nepozornosti domácich odcudzia peniaze, šperky a iné cennosti,“ spresnila. Ako spôsoby používajú napríklad historky o dopravnej nehode, oznamovanie rôznych výhier, alebo príbeh o vnučke či synovi, ktorí pre nejaký účel potrebujú peniaze. Polícia radí cudzie osoby vôbec nevpúšťať do svojho obydlia, spätným telefonátom kontaktovať rodinu a overiť si, či naozaj volal bratranec, vnuk alebo iný rodinný príslušník. V prípade akéhokoľvek podozrenia by mali občania podľa Tkáčovej ihneď nahlásiť takúto podozrivú osobu na linku 158 a poskytnúť jej popis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies