Dôchodkyne v Trebišove okrádal len 14-ročný chlapec, ďalší lákali obeť na sex

NETKY.SK • 30 December 2015, 12:40 • 2 min
Dôchodkyne v Trebišove okrádal len 14-ročný chlapec,  ďalší lákali obeť na sex

BRATISLAVA/KOŠICE – Policajti vypátrali páchateľa, ktorý pred vianočnými sviatkami prepadol v Trebišove dve dôchodkyne. Tieto činy má na svedomí iba 14-ročný tínedžer. Na Kukučínovej ulici zaútočil na 61-ročnú ženu a zobral jej nákupnú tašku s dokladmi, osobnými vecami a peňaženkou.

slovakia

left justify in out

Žena vyviazla bez zranení, škody, ktoré jej spôsobil, vyčíslil na 120 eur. Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, rovnakým spôsobom na Ulici M. R. Štefánika olúpil 66-ročnú ženu. Vzal jej kabelku s peniazmi, dokladmi a mobilom, škody sa vyšplhali na sto eur.

 

Dôchodkyňa utrpela zranenia s asi desaťdňovou dobou liečenia. Trestná sadzba za tieto lúpeže je sedem až 12 rokov, v prípade mladistvých sa znižuje na polovicu. Obvinený chlapec má však na krku aj obvinenie z krádeže. Na Gaštanovej ulici v obci Hrčeľ sa vlámal do Renaultu Twingo. Z auta ukradol dvesto eur a poškodil plastový kryt airbagu.


Policajti odhalili aj páchateľov, ktorí ešte v októbri olúpili v mestskom parku v Košiciach 30-ročného muža. Košičana zastavila 18-ročná Jana a ponúkla mu sexuálne služby. Jej o rok starší komplic Ľudovít muža prekvapil zozadu a po útoku mu z vrecka nohavíc vzali peňaženku a mobil. Ešte v ten istý deň trikrát vybrali peniaze z bankomatu. Oboch obvinili z lúpeže a neoprávneného používania platobného prostriedku. Hrozí im trest na tri až osem rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies