Dôchodkyne obrali podvodníci o úspory

NETKY.SK • 26 Február 2015, 11:41 • 2 min
Dôchodkyne obrali podvodníci o úspory

BRATISLAVA/KOŠICE - Obeťou podvodníkov sa stali dve košické dôchodkyne. Overený scenár bol v oboch prípadoch znovu úspešný.

slovakia

left justify in out

Jeden muž a dve ženy v stredu predpoludním pri poliklinike Východ v Košiciach oslovili 83-ročnú babičku. Presvedčili ju, že majú kamaráta v nemocnici a potrebujú požičať peniaze na operáciu. Starenku odviezli k nej domov, kde im dala peniaze. Prišla o 800 eur.


Zrejme tí istí páchatelia úradovali o dve hodiny neskôr, tentoraz v okolí nemocnice na Rastislavovej ulici v Košiciach. Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, ich obeťou sa stala 72-ročná Košičanka. Dôchodkyňa im z bankomatu a dokonca aj z banky vybrala 2 300 eur. Ako zálohu jej nechali čiernu tašku, v ktorej mali byť firemné dokumenty. Dôchodkyňa až doma zistila, že sú v nej len nastrihané noviny. Muž sa jej prihovoril česky, pričom ženy zatiaľ sedeli v modrom Renaulte. Akékoľvek informácie, ktoré by polícii mohli pomôcť pri objasňovaní tohto činu, je možné oznámiť na linke 158, prípadne ktoromkoľvek policajnom oddelení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies