Dôchodkyňa zahnala kabelkou na útek šiestich lupičov šperkov

NETKY.SK • 9 Február 2011, 08:03 • 2 min
Dôchodkyňa zahnala kabelkou na útek šiestich lupičov šperkov

Dôchodkyňa zahnala kabelkou na útek šiestich lupičov šperkov

slovakia

left justify in out

img

Vylúpeniu klenotníctva v anglickom meste Northampton zabránila odvážna dôchodkyňa, ktorá len s kabelkou v rukách zahnala na útek šesticu lupičov. K pokusu o vykradnutie výkladu obchodu v centre mesta došlo v pondelok predpoludním.  
      Celú situáciu zachytilo video, ktoré sa na internete stalo hitom. Ukazuje, ako traja lupiči s veľkými kladivami začali rozbíjať výklad a vyťahovali z neho šperky a hodinky. Ďalší traja na nich vedľa čakali na motorkách. Nikto z okoloidúcich sa v tej chvíli neodvážil zasiahnuť.
      Zločinecký gang však nepočítal s odvahou staršej pani, ktorá pribehla k lupičom v helmách a začala ich mlátiť kabelkou. Šokovaní muži sa dali na útek, ale v panike dvaja s motorkou vzápätí spadli na zem. To už sa na miesto zbiehali ďalší ľudia, ktorí jedného zo zlodejov zadržali.
      Video z centra Northamptonu natočil náhodný svedok.
      Staršiu ženu podľa jej slov rozčúlila trúfalosť lupičov, ktorí sa tvárili, že si môžu za bieleho dňa robiť, čo chcú. "Tresla som jedného s nákupom, ale ušiel. Ďalší sa stále pokúšali rozbiť a vykradnúť klenotníctvo. Nevedela som, čo sa deje, len som švihala taškou," popisovala udalosť dôchodkyňa, ktorá nechcela zverejniť svoje meno. "Nie som hrdinka a možno to bolo odo mňa bláznivé, ale niekto musel niečo urobiť," povedala pre miestne noviny Northampton Chornicle and Echo.
      Polícia v prípade zatkla štyroch mužov vo veku 18-39 rokov a po ďalších pátra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies