Dôchodková reforma sa blíži k cieľu, protesty doznievajú

NETKY.SK • 27 Október 2010, 12:02 • 2 min
Dôchodková reforma sa blíži k cieľu, protesty doznievajú

Dôchodková reforma sa blíži k cieľu, protesty doznievajú

slovakia

left justify in out

Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy sa dnes priblížil o krok bližšie k víťazstvu v zápase s odbormi o presadenie nepopulárnej dôchodkovej reformy.
      Štrajky a pouličné protesty postupne strácajú tempo a verejná doprava sa navracia do normálu. Zo zásobníkov v piatich rafinériách už začali odčerpávať palivo a nedostatok pohonných hmôt na čerpacích staniciach sa zmiernil.
      Smetiari v Marseille sa po ukončení dvojtýždňového štrajku pustili do odstraňovania tisícov ton nahromadených odpadkov.
      Šéf odborovej centrály CGT Bernard Thibault dnes avizoval pokračovanie protestov, súčasne ale priznal, že štvrtkový celonárodný deň protestov pravdepodobne nepritiahne rekordný počet Francúzov.
      Kontroverznú reformu v utorok definitívne podporil Senát. Záverečné hlasovanie v dolnej komore sa očakáva v stredu. Opoziční socialisti potom môžu ešte legislatívu napadnúť na Ústavnej rade, čo by mohlo jej konečné presadenie nakrátko oddialiť. Sarkozy by mohol reformu spečatiť podpisom už v polovici novembra.
      Celonárodné protesty a štrajky už týždne paralyzujú ekonomiku Francúzska a sťažujú život jeho obyvateľom. Postihnutá bola železničná doprava, zostali zatvorené mnohé školy a každej štvrtej čerpacej stanici došlo palivo v dôsledku štrajku zamestnancov rafinérií.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies