Dôchodcu prepadol vnuk, liečiť sa bude šesť týždňov

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 10:12 • 2 min
Dôchodcu prepadol vnuk, liečiť sa bude šesť týždňov

BRATISLAVA/RIMAVSKÁ SOBOTA - Minimálne šesť týždňov sa bude liečiť 71-ročný dôchodca, ktorého prepadli v jeho dome v obci Vrbovce nad Rimavou v Rimavskskosobotskom okrese. Olúpiť ho chcel jeho vlastný 19-ročný vnuk.

slovakia

left justify in out

Alkoholom posilnený mladík sa tohto činu dopustil v podmienke. V minulosti už bol trestaný za násilnú aj majetkovú trestnú činnosť. Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, páchateľ odtrhol sieťku proti hmyzu, rozbil okno na kuchyni a dostal sa do domu, kde hľadal peniaze. Keď sa dôchodca zobudil, lupič chcel 700 eur. Dedka udrel motykou do hrude a zlomil mu tri rebrá, poriskom ho ešte bil po hlave a päsťou ho udieral do tváre. Porozbíjal zariadenie domu a zúrivo prehľadával priestory, aby sa dostal k peniazom. Prepadnutý muž ušiel cez okno do záhrady a kričal o pomoc. Policajtov privolala suseda privolala. Páchateľa krátkom čase chytili v susednej obci. Ešte aj po 3,5 hodinách od prepadu mu v dychu namerali promile alkoholu. Mladík skončil v policajnej cele. Keďže prepadol dôchodcu, ktorý je podľa zákona tzv. chránená osoba, hrozí mu trest na sedem a ž 12 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies