Dôchodcovia rokovali s premiérom o DPH u potravín, aj o dôchodkoch

NETKY.SK • 26 Október 2015, 14:10 • 2 min
Dôchodcovia rokovali s premiérom o DPH u potravín, aj o dôchodkoch

BRATISLAVA - Monitoring poctivosti zníženia sadzby dane z pridanej hodnoty (DPH) u potravín, ale aj problémy valorizácie starobných dôchodkov dominovali témam dnešného rokovania premiéra Roberta Fica (Smer-SD) s predstaviteľmi Jednoty dôchodcov na Slovensku (JDS) na Úrade vlády SR. Informoval o tom po stretnutí minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Cieľom stretnutia bolo vyzdvihnúť vzájomnú spoluprácu a zároveň si pomenovať niektoré otvorené veci. Pán premiér okrem iného naznačil aj úlohu, ktorú si zobrali za svoju zástupcovia JDS, týkajúcu sa kontroly zníženia DPH. Prebrali sme aj viaceré veci, ktoré JDS otvorila, napríklad valorizáciu dôchodkov či opatrovateľské služby. Bavili sme aj o otázke možného tzv. trinásteho dôchodku s tým, že by sa vianočný príspevok k dôchodku postupne mohol transformovať do tejto pozície," priblížil Richter.

 

Seniori plánujú podľa slov predsedu JDS Jána Lipianskeho začať vykonávať monitoring cien vybraných potravín a príslušnej DPH okolo 15. novembra tohto roku, pričom ďalší monitoring DPH a cien vykonajú okolo 30. novembra. Po znížení sadzby u vybraných cien potravín od januára 2016 sa kontrolovanie cien má zintenzívniť.

 

Na kontrolovaní DPH v obchodných reťazcoch sa podľa Lipianskeho zúčastnia vždy dvaja poverení členovia základnej organizácie JDS, ktorých je na Slovensku vyše 1100. "Za solídny prístup zo strany obchodníkov budeme považovať približne 8-% pokles ceny vybraných potravín, z dôvodu zníženia sadzby DPH," dodal predseda JDS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies