Dôchodcovia pozor! Starčeka (80) a jeho manželku okradli dve ženy o 6 700 eur!

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 15:54 • 2 min
Dôchodcovia pozor! Starčeka (80) a jeho manželku okradli dve ženy o 6 700 eur!

BRATISLAVA - Dve ženy okradli v obci Dlhé nad Cirochou v okrese Snina v stredu okolo obeda 80-ročného muža a jeho manželku.

slovakia

left justify in out

Ženy sa dôchodcom predstavili ako zdravotnícke pracovníčky, kontrolujúce, ako žijú dôchodcovia. Manželom ponúkali 200 eur ako podporu pre dôchodcov. Chceli však rozmeniť 500-eurovú bankovku a tak zistili, kde si v dome odkladajú peniaze. V jednej chvíli využili nepozornosť manželov a zo skrinky im ukradli 6 700 eur. Informoval o tom prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

 

Ženy boli vysoké okolo 150 centimetrov, vo veku 20 až 25 rokov, mali čierne vlasy a rozprávali slovensky. Jedna zo žien bola tehotná, avšak tehotenstvo mohlo byť aj predstierané. Druhá žena bola štíhla. Obe boli upravené, jedna v modrých šatách, druhá v červených kvietkovaných. Podľa informácií prišli na aute tmavošedej farby, typ vozidla ani evidenčné číslo nie je známe.

 

Polícia upozorňuje občanov, aby nedôverovali neznámym osobám a nedávali im peniaze ani neukazovali, kde ich majú odložené. Páchatelia často predstierajú výhru v lotérii alebo preplatok za energie, odpočet meračov, zvýšenie dôchodkov a podobne. Svoju dôveryhodnosť zvyšujú aj falošným preukazom alebo povolením. Ak majú ľudia podozrenie zo spáchania podvodu, krádeže alebo ich navštívia neznáme podozrivé osoby, môžu kontaktovať políciu na telefónnom čísle 158. Za podvod alebo krádež hrozia až dva roky za mrežami, v niektorých prípadoch aj 10 až 15 rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies