Dôchodcovia nemusia Sociálnej poisťovni nahlasovať zmenu zdravotnej poisťovne a ani OP

NETKY.SK • 4 Október 2017, 15:07 • 2 min
Dôchodcovia nemusia Sociálnej poisťovni nahlasovať zmenu zdravotnej poisťovne a ani OP

BRATISLAVA - Dôchodcovia často posielajú fotokópie potvrdenia o zmene zdravotnej poisťovne alebo zmene občianskeho preukazu Sociálnej poisťovni (SP). Tieto zmeny však nie je potrebné poisťovni nahlasovať.

slovakia

left justify in out

Príjemca akéhokoľvek druhu dôchodku je povinný nahlásiť najmä zmenu adresy na doručovanie zásielok, prípadne dôchodkovej dávky, zmenu čísla účtu, na ktorý sa dôchodok poukazuje, zmenu mena a priezviska.

 

Zmenu osobných údajov môžu poberatelia dôchodkových dávok nahlásiť osobne v ústredí či v ktorejkoľvek pobočke SP, alebo písomne. Pre nahlasovanie zmien osobných údajov nie je určené tlačivo, tieto zmeny je potrebné nahlásiť neformálnym listom, v ktorom nesmú chýbať identifikačné údaje poberateľa dôchodku, najmä rodné číslo a jeho podpis.

 

Podľa hovorcu poisťovne Petra Višvádera zmenu čísla účtu je možné nahlásiť prostredníctvom tlačiva Poukazovanie dôchodkových dávok na účet dôchodcu v banke alebo Žiadosť o poukazovanie dôchodkových dávok na účet manžela/manželky dôchodcu, ktoré sú dostupné na webe SP, v ústredí a pobočkách SP, a tiež v bankách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies