Dôchodcovia budú platiť menej za odpady

NETKY.SK • 29 November 2014, 11:52 • 2 min
Dôchodcovia budú platiť menej za odpady

KOŠICE – Dôchodcovia v Košiciach od 62 rokov budú mať nárok na zníženie miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady o polovicu.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z návrhu všeobecne záväzného nariadenia mesta na zníženie a odpustenie poplatku. Mesto ako správca dane navrhuje znížiť vekovú hranicu pre fyzické osoby zo 70 rokov na 62 rokov a zníženie poplatku o 50 percent. Ďalej správca dane zavádza zníženie poplatku pre poplatníkov, ktorí preukážu hmotnú núdzu, o 60 percent priamo v nariadení. Doteraz toto zníženie správca dane poskytoval, ale postupoval podľa zákonného ustanovenia upravujúceho zmiernenie, alebo odstránenie tvrdosti zákona. Správca dane zároveň dopĺňa pri množstvovom zbere ustanovenie o lehote zaplatenia poplatku.

 

Dôvodová správa neuvádza, aký to bude mať finančný dopad na mestský rozpočet. 

O tomto návrhu VZN budú rokovať mestskí poslanci 8. decembra a v prípade, že návrh schvália, nadobudne účinnosť od 1. januára 2015. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies