Dôchodcov okradol o viac ako 8-tisíc, dom si otvoril kľúčom

NETKY.SK • 29 Apríl 2013, 14:17 • 2 min
Dôchodcov okradol o viac ako 8-tisíc, dom si otvoril kľúčom

ZVOLEN - O tisíce eur prišli dôchodcovia, ktorým do domu vo Zvolenskej Slatine v okrese Zvolen zavítal neznámy zlodej. Ten sa ani veľmi nemusel namáhať, otvoril si ľahko dostupným kľúčom.

slovakia

left justify in out

Pravým kľúčom, ktorý bol zavesený na plote, si otvoril bránu, vošiel do dvora a bez použitia násilia sa dostal aj do domu. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, so sebou si odniesol obálky s peniazmi, škody presiahli viac ako 8 400 eur. Páchateľovi za túto krádež hrozí trest na tri až desať rokov.

Dôchodcovia v tomto prípade doplatili na svoju neopatrnosť. Polícia pravidelne upozorňuje ľudí, aby si kľúče nenechávali v poštových schránkach, v kvetináčoch, pod rohožkou alebo zavesené vedľa dverí. Väčšie sumy nie je vhodné nechávať doma, varuje Faltániová. V Banskobystrickom kraji v prvom štvrťroku policajti zaevidovali 448 krádeží, z toho takmer tretina sú vlámania do bytov, domov a chát. Takmer 40 prípadov objasnili a páchateľa vypátrali, no nie vždy sa okradnutí dočkajú späť svojich peňazí či cenností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies