Dôchodca zalarmoval políciu: Tvrdil, že má na záhrade vojnovú bombu, pravda však bola iná

NETKY.SK • 6 November 2017, 10:42 • 2 min
Dôchodca zalarmoval políciu: Tvrdil, že má na záhrade vojnovú bombu, pravda však bola iná

Nemecký dôchodca sa postaral o poplach po tom, čo zavolal na políciu s podozrením, že na svojej záhrade nešiel nevybuchnutú bombu z 2. svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

V Nemecku v poslednej dobe pribúdajú prípady nájdení starých nevybuchnutých bômb z obdobia 2. svetovej vojny. Na tomto území nejde o nič neobvyklé. To vzal zrejme do úvahy aj 81-ročný dôchodca, ktorý zalarmoval políciu pre podozrenie, že na jeho pozemku sa nachádza nebezpečná munícia.

 

Nakoľko sú podobné prípady v krajine časté, muži zákona žiadne ohlásenie neberú na ľahkú váhu a okamžite spolu s pyrotechnikmi vyrazia lokalitu preskúmať. Pokiaľ by sa takýto nález potvrdil, je potrebné ho zneškodniť, čo si vyžaduje preventívnu evakuáciu obyvateľov.

 

Policajný útvar v meste Karlsrushe zaznamenal minulý týždeň jedno z takýchto oznámení. Istý dôchodca telefonicky nahlásil, že sa u neho na záhrade nachádza objekt pripomínajúci bombu. „Tá vec vyzerá skutočne ako bomba, úplne presne tak vyzerá,“ ubezpečoval dispečera. Na miesto preto ihneď vyrazila policajná hliadka a pyrotechnici. Na to, aby vyvrátili podozrenie však nepotrebovali viac, ako jediný pohľad. Dedko mal na dvore síce nadrozmernú, no napriek tomu neškodnú cuketu.

 

Zelenina vážila až päť kilogramov a merala 40 centimetrov. Svojim tvarom a tmavou farbou zrejme seniora zmiatla natoľko, že ju považoval za nevybuchnutú bombu.

 

Evakuácia teda v tomto prípade potrebná nebola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies