Dôchodca obvinený z vrážd vo Vlčanoch zostáva vo väzbe

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 15:26 • 2 min
Dôchodca obvinený z vrážd vo Vlčanoch zostáva vo väzbe

BRATISLAVA – Dôchodca Juraj M., obvinený z úkladnej vraždy manželov v obci Vlčany v okrese Šaľa, zostáva vo väzbe z obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti.

slovakia

left justify in out

Toto rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes potvrdil Najvyšší súd SR. Na ten sa obrátil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, lebo banskobystrický sudca neuvalil na 76-ročného dôchodcu aj tzv. útekovú väzbu. Sťažnosť prokurátora Najvyšší súd SR zamietol, informoval hovorca súdu Boris Urbančík.


Obvinený dôchodca pred sudcom priznal, že v stredu 1. júna okolo 8:00 zastrelil vo Vlčanoch na dvore rodinného domu manželov vo veku 66 a 68 rokov. Motív činu vyšetrujú, predmetom sporu boli údajne pozemky. Vražedný útok strelec spáchal podomácky vyrobenou zbraňou kalibru 9 milimetrov, ktorú podrobia balistickému skúmaniu. Údajne chcel zastreliť aj seba, ale pištoľ sa mu zasekla. Polícia unikajúceho strelca krátko po čine zadržala.


Jurajovi M., ktorý býval sám v obci Vlčany, hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. Skutok spáchal v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia za nedovolené ozbrojovanie. Trestný čin nedovoleného ozbrojovania je aj súčasťou obvinenia z úkladnej dvojnásobnej vraždy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies