Dôchodca naletel podvodníkovi a prišiel o 15 000 Eur. Pozor na falošných vnukov a vnučky!

NETKY.SK • 23 Február 2021, 10:15 • 2 min
Dôchodca naletel podvodníkovi a prišiel o 15 000 Eur. Pozor na falošných vnukov a vnučky!

RIMAVSKÁ SOBOTA - Milosrdný dôchodca naletel falošnému vnukovi a poslal mu 15 000 Eur na účet, potom zistil, že to nebol jeho vnuk.

slovakia

left justify in out

Polícia Slovenskej republiky z Banskobystrického kraja zverejnila na sociálnej sieti prípad dôchodcu, ktorý sa nechal oklamať a prišiel o 15 000 Eur.

 

img

 

Tento prípad sa vyšetruje v Rimavskej Sobote. Podvodník sa vydával za synovca 73-ročného dôchodcu, od ktorého telefonicky vylákal obrovský finančný obnos s tým, že mu ich na druhý deň vráti.

 

Po prevode peňazí  na cudzí účet, dôchodca zistil, že jeho skutočný synovec žiadne peniaze nežiadal.

 

„Toto bol ukážkový prípad podvodníka, na akých neustále upozorňujeme v našich preventívnych príspevkoch. Apelujeme hlavne na rodinných príslušníkov starších ľudí, aby boli obozretní a upozornili svojich rodičov a starých rodičov, že takéto prípady sa dejú, aby si každý takýto telefonát overili skôr, ako sa stanú obeťou podvodu a prídu o svoje ťažko zarobené úspory,“ komentovala vzniknutú situáciu polícia na sociálnej sieti.

 

img

 

Nie je to jediný prípad. Na Slovensku sa takéto prípady dejú pravideľne. Preto je dôležité upozorňovať ľudí vyššieho veku v našom okolí na podobné prípady, aby sa vyvarovali komunikácii s cudzími ľuďmi.

 

Článok s podobnou tématikou: V Nemecku zadržali podozrivého dôchodcu, ktorý posielal listové bomby



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies