Dôchodca hodil granát po pracovníkoch elektrární, ktorí mu prišli vypnúť prúd

NETKY.SK • 29 Január 2021, 07:55 • 2 min
Dôchodca hodil granát po pracovníkoch elektrární, ktorí mu prišli vypnúť prúd

PAKRAC - Sedemdesiatjedenročný dôchodca hodil v stredu po troch zamestnancoch miestnych elektrární ručný granát, pretože ho prišli odpojiť od elektrickej energie.

slovakia

left justify in out

Dôchodca sa rozhodol zakročiť proti zamestnancom miestnych elektrární veľmi nebezpečným spôsobom. Keď dorazili k jeho domu a chceli ho odpojiť od prístupu k elektrickej energie, hodil po nich odistený granát.

 

Jeden zo zamestnancov utrpel po zásahu úlomkami granátu vážne poranenia v oblasti hlavy i brucha a previezli ho do nemocnice v Záhrebe. Jeho zdravotný stav bol veľmi vážnymuž bol v ohrození života.

 

Informoval o tom chorvátsky spravodajský portál Index.hr s odvolaním sa na vyjadrenia riaditeľky pakrackej nemocnice Mariny Majorovej. Ďalší dvaja zamestnanci elektrární utrpeli podľa jej slov ľahšie poranenia.

 

Penzistu na mieste zadržala polícia, pričom nekládol odpor. Mesto Pakrac sa počas chorvátskej vojny za nezávislosť z rokov 1991-95 nachádzalo na jednej z frontových bojových línii.

 

Predpokladá sa, že miestni obyvatelia si z tohto obdobia dodnes uchovali množstvo zbraní vrátane pušiek, pištolí či ručných granátov, uvádza agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona