Dôchodca chcel zastreliť svoju manželku, hrozí mu až 25 rokov za mrežami

NETKY.SK • 31 Máj 2021, 16:50 • 2 min
Dôchodca chcel zastreliť svoju manželku, hrozí mu až 25 rokov za mrežami

BRATISLAVA - Dôchodca sa pokúsil zastreliť svoju manželku, teraz čelí obvineniu z pokusu o vraždu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková. Muž sa pokúsil zabiť svoju manželku 23. mája v rodinnom dome na Bradlianskej ulici v prvom bratislavskom okrese.

 

„Počas nasledujúcich dní boli vykonávané všetky potrebné procesné úkony a expertíza stôp z miesta činu," vysvetlila oneskorené informovanie verejnosti.

 

Penzistovi hrozí 25 rokov za mrežami 

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave vzniesol obvinenie proti 79-ročnému Stanislavovi N. z Bratislavy pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania.

 

Obvinenému hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov. Obvinený Stanislav 22. mája v čase okolo 23:00 hodine v rodinnom dome na Bradlianskej ulici po slovnej hádke viackrát fyzicky napadol svoju 60-ročnú manželku. Tá sa mala týkať majetkových pomerov manželského páru.

 

 

Po hádke prišli vyhrážky

„Následne po vzájomnom strkaní obvinený odišiel do vedľajšej izby, odkiaľ priniesol strelnú zbraň, ktorú mal v legálnej držbe," uviedla hovorkyňa.

 

Dodala, že so zbraňou v ruke sa vyhrážal, že zabije seba aj manželku. Žena sa ukryla v priestoroch svojej izby, keď zaznel výstrel zo zbrane. Náboj nikoho nezasiahol, na ženu však spadla časť omietky.

Poškodená opakovane prosila obvineného, aby prestal, ten však na jej prosby nereagoval. Neskôr sa v kúpeľni rodinného domu vzájomne naťahovali o zbraň, pričom muž údajne priložil hlaveň zbrane k telu ženy.

 

Obvinený nakoniec udrel manželku po hlave nezisteným predmetom. Žene sa podarilo zbrane zmocniť a schovať ju. Poškodená zaspala, zobudil ju až príchod polície, ktorú privolal obvinený, pričom tvrdil, že manželka ho bije. Žena utrpela viacnásobné poranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona