Dočasným trénerom Manchesteru United bude Ralf Rangnick

NETKY.SK • 26 November 2021, 14:38 • 2 min
Dočasným trénerom Manchesteru United bude Ralf Rangnick

MANCHESTER – Červení diabli vyriešili minimálne do konca prebiehajúcej sezóny otázku nového trénera. Odvolaného Oleho Gunnara Solskjaera by mal na lavičke vystriedať nemecký odborník Ralf Rangnick.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiattriročný stratég je podľa britských médií s klubom ústne dohodnutý a v najbližších hodinách má byť všetko oficiálne potvrdené. Jeho súčasný zamestnávateľ, ruský Lokomotiv Moskva, nebude mať s Rangnickovým uvoľnením problém. Nemecký kouč v klube doteraz pracoval ako športový riaditeľ. A-tím Manchesteru United zatiaľ vedie Michael Carrick, ktorý mužstvo povedie aj v najbližšom zápase proti londýnskej Chelsea, pretože Rangnick čaká na pracovné povolenie.

 

 

Z pohľadu United ide o mimoriadne zaujímavú voľbu, keďže Nemec má vo futbalových kruhoch povesť sivej eminencie so skúsenosťami z rôznych funkcií. Ako tréner v minulosti viedol Stuttgart, Hannover, Hoffenheim a Schalke 04, s ktorým v roku 2011 získal Nemecký pohár. Nasledujúce obdobie strávil v RB Leipzig, kde vykonával funkciu manažéra a zaslúžil sa o to, že sa mladý klub etabloval medzi bundesligovou špičkou. V Anglicku by mal do konca sezóny trénovať, hovorí sa aj o jeho následnom presune do manažmentu klubu.

 

 

Anglický veľkoklub prežíva rozporuplnú sezónu, pretože vzhľadom k letným investíciám do hráčskeho kádra sú výsledky diablov nedostačujúce. Príchody Cristiana Ronalda, Jadona Sancha či Raphaela Varaneho mali Manchesteru zabezpečiť boj o titul, mužstvo sa však po 12. kolách nachádza v Premier League až na 8. priečke a rozpačité výkony predvádza aj v Lige majstrov, v ktorej by však mal nakuknúť do osemfinálovej fázy.

 

 

Vedeniu United došla minulý týždeň trpezlivosť a po minulotýždňovom výbuchu 1:4 s Watfordom si musel baliť kufre tréner Solskjaer, ktorý mužstvo viedol od roku 2018, nezískal s ním však žiadnu trofej.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies