Dočasným štátnym tajomníkom rezortu financií by mal byť Lesay

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 11:30 • 2 min
Dočasným štátnym tajomníkom rezortu financií by mal byť Lesay

BRATISLAVA - Dočasným štátnym tajomníkom na Ministerstve financií SR, ktorý je určený len na plnenie úloh súvisiacich s predsedníctvom Slovenska v Rade Európskej únie, by sa mal stať Ivan Lesay. Rozhodovať o tom bude vláda. Na tento post by mal nastúpiť s účinnosťou od 1. júna 2016.

slovakia

left justify in out

Vláda by zároveň mala odvolať Lesaya z funkcie splnomocnenca pre Národný fond pre predvstupové nástroje PHARE, SAPARD a Prechodný fond. Do tejto funkcie by mala vymenovať súčasnú štátnu tajomníčku rezortu financií Danu Meager. Štátnou tajomníčkou sa pritom stala 14. apríla tohto roka.

 

Dana Meager vyštudovala Obchodnú fakultu na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Na finančnej správe pôsobila ako viceprezidentka od roku 2013. Predtým od roku 2004 zastávala nepretržite pozíciu vedúcej daňového oddelenia v Slovenskom plynárenskom priemysle. Dovtedy pôsobila prevažne ako daňová konzultantka a analytička v spoločnostiach Deloitte, KPMG a Transtrade.

 

Ivan Lesay bol do funkcie štátneho tajomníka vymenovaný v júni minulého roku, keď nahradil Vazila Hudáka, ktorý bol poverený riadením rezortu hospodárstva. V apríli 2016 ho vystriedala Dana Meager. Lesay pôsobil ako poradca ministra financií a je vedeckým pracovníkom Ekonomického ústavu SAV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies