Dočasný ukrajinský prezident Turčynov sa ujal velenia ozbrojených síl

NETKY.SK • 26 Február 2014, 11:03 • 2 min
Dočasný ukrajinský prezident Turčynov sa ujal velenia ozbrojených síl

KYJEV - Úradujúci ukrajinský prezident Oleksandr Turčynov sa ujal funkcie najvyššieho veliteľa ozbrojených síl krajiny, oznámila agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prevzatie právomocí sa vykonalo formou prezidentského dekrétu, ktorý bol zverejnený na oficiálnej internetovej stránke hlavy štátu. Podľa dekrétu nový dočasný prezident prevzal najvyššie velenie ozbrojených síl Ukrajiny od dnešného dňa, a to v súlade s príslušnými článkami ukrajinskej ústavy. 


Turčynova, popredného predstaviteľa strany Vlasť expremiérky Julie Tymošenkovej, zvolil v nedeľu za dočasného prezidenta ukrajinský parlament. Tento 49-ročný politik súčasne zastáva aj funkciu predsedu zákonodarného zboru. 


Oleksandr Turčynov prevzal prezidentské právomoci hlavy štátu namiesto zosadeného Viktora Janukovyča, ktorý sa od úteku z Kyjeva zdržiava na neznámom mieste. Funkciu má zastávať do predčasných prezidentských volieb vypísaných na 25. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona