Dočasný prezident Ukrajiny varuje pred rozdelením krajiny

NETKY.SK • 25 Február 2014, 13:07 • 2 min
Dočasný prezident Ukrajiny varuje pred rozdelením krajiny

KYJEV - Podľa Olexandra Turčynova musí preto vzniknúť "koalícia národnej dôvery".

slovakia

left justify in out

Ukrajinský dočasný prezident Olexander Turčynov v utorok varoval pred "separatistickými tendenciami" v krajine po zosadení jeho predchodcu v úrade Viktora Janukovyča. Reagoval tým na protesty proti súčasnému politickému vývoju vo východných častiach Ukrajiny, predovšetkým na Kryme. Podľa Turčynova musí preto vzniknúť "koalícia národnej dôvery," cituje ho spravodajský portál britskej stanice BBC.

 

Volebná komisia medzitým v utorok formálne spustila kampaň pred predčasnými prezidentskými voľbami, ktoré vypísala na 25. mája. Expremiérka Julija Tymošenková, ktorú v sobotu prepustili z väzenia, nechce kandidovať za šéfku vlády, ešte však nepovedala, či zabojuje o post prezidenta. Médiá špekulujú, že v prezidentských voľbách by mohol byť favoritom líder opozičného hnutia UDAR (Úder) a boxerský šampión Vitalij Kličko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies