Dočasní rakúski azylanti sa v obci Gabčíkovo doteraz neobjavili

NETKY.SK • 7 September 2015, 14:39 • 2 min
Dočasní rakúski azylanti sa v obci Gabčíkovo doteraz neobjavili

GABČÍKOVO – V obci Gabčíkovo v okrese Dunajská Streda do dnešného dňa neevidujú ani jedného dočasného rakúskeho azylanta. Informáciu potvrdil starosta obce Iván Fenes.

slovakia

left justify in out

Ako povedal, medializované informácie o ich príchode boli nepravdivé. „Neviem ani ja termín ich príchodu, nakoľko od júla sa šíria rôzne dátumy. Sľúbili nám, že obecný úrad sa dozvie medzi prvými, ak sa objavia prví migranti,“ poznamenal.

 

Podľa jeho slov situáciu pravdepodobne ovplyvňujú udalosti v Maďarsku. „Nevylučuje sa, že rakúske úrady majú príliš veľa administratívnych prác a nestíhajú vybavovať formality. Na druhej strane migranti sa snažia dostať do západných krajín Európy. Slovensko je pre nich, tak ako aj Maďarsko, pravdepodobne nezaujímavou krajinou." Fenes dodal, že obyvatelia obce dúfajú, že azylanti vôbec neprídu.

 

Účelové zariadenie Slovenskej technickej univerzity v Gabčíkove má zabezpečiť strechu nad hlavou 500 dočasným rakúskym azylantom.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies