Dočasné zábrany na maďarsko-srbských hraniciach buduje 900 vojakov

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 16:23 • 2 min
Dočasné zábrany na maďarsko-srbských hraniciach buduje 900 vojakov

BUDAPEŠŤ - Maďarská armáda disponuje všetkými schopnosťami potrebnými na vybudovanie dočasnej zábrany na maďarsko-srbských hraniciach.

slovakia

left justify in out

Minister obrany Csaba Hende o tom hovoril dnes pred novinármi pri juhomaďarskej obci Mórahalom, kde vojaci stavajú od začiatku tohto týždňa skúšobný úsek plota, ktorého cieľom je potlačiť migračnú vlnu.
     

Podľa internetového vydania denníka Magyar Hírlap šéf rezortu obrany oznámil, že do výstavby zábran nasadia 900 vojakov. Termín ukončenia projektu je 30. november.
     

Teraz stavaný skúšobný úsek tvoria štyri rôzne technológie, z ktorých vláda budúci utorok vyberie najvhodnejší model pre celý 175-kilometrový úsek, dodal Hende.
     

Maďarský minister vnútra Sándor Pintér zdôraznil, že z 81.333 narušiteľov hraníc prišlo na maďarské územie vyše 80.000 smerom zo Srbska. Preto sa podľa jeho slov vláda rozhodla vybudovať zábrany práve na srbských hraniciach.
     

Ako zdôraznil, plot bude iba dočasný. Jeho cieľom je usmerniť vlnu migrantov zo zelenej hranice na hraničné priechody. "Prijmeme aj naďalej každého migranta, ktorý sa oprávnene uchádza o utečenecký štatút," podotkol šéf rezortu vnútra s poznámkou, že doposiaľ takýchto migrantov bolo iba osem percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona