Dočasne uzavreli úsek na autostráde A9 v Štajersku

NETKY.SK • 24 Júl 2012, 07:01 • 2 min
Dočasne uzavreli úsek na autostráde A9 v Štajersku

Dočasne uzavreli úsek na autostráde A9 v Štajersku - Doprava Diaľnicu A9 v rakúskej spolkovej krajine Štajersko museli v pondelok večer v úseku medzi obcami Kalwang v okrese Leoben a Treglwang v okrese Liezen dočasne uzavrieť kvôli hrozbe pádu skaly. Horn

slovakia

left justify in out

img

Diaľnicu A9 v rakúskej spolkovej krajine Štajersko museli v pondelok večer v úseku medzi obcami Kalwang v okrese Leoben a Treglwang v okrese Liezen dočasne uzavrieť kvôli hrozbe pádu skaly. Horninu s objemom 15 metrov kubických zrejme kontrolovane odpália počas dnešného dňa.
      Spomínaný diaľničný úsek bude uzavretý pravdepodobne do popoludňajších hodín, informoval prevádzkovateľ ASFINAG. Skala, na ktorú upozornila istá majiteľka pozemku, sa nachádza vo vzdialenosti zhruba 250 metrov a vo výške 200 metrov nad komunikáciou. Jej pád by však mohol znamenať, že by sa čiastočky mohli dostať až na diaľnicu. Znalec z odboru geológie potvrdil spomínané riziko.
      Dopravu odklonili cez paralelnú komunikáciu B113. Intenzívne zrážky spôsobili v Štajersku v uplynulých dňoch početné zosuvy pôdy a záplavy, ktoré iba na infraštruktúre zanechali miliónové škody. V Korutánsku došlo opakovane k pádom skál takisto v dôsledku meteorologických vplyvov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies