Dočasne uzatvorili najvyšší a najdlhší sklenený most na svete

NETKY.SK • 3 September 2016, 15:47 • 2 min
Dočasne uzatvorili najvyšší a najdlhší sklenený most na svete

ČCHANG-ŠA - Od piatku je dočasne uzatvorený najvyšší a najdlhší sklenený most na svete, ktorý v čínskej provincii Chu-nan preklenuje horské údolie.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak len 13 dní po jeho sprístupnení pre verejnosť. Príčinou však nie je konštrukčná chyba, ale nával návštevníkov, ktorý si vynútil vykonanie "aktualizácie interného systému", informovala agentúra Sinchua s odvolaním sa na prevádzkovateľa mosta.

 

Most je projektovaný pre 8000 návštevníkov denne (naraz sa ich na ňom môže nachádzať 800), ich počet však prekračoval hranicu 10.000 osôb, čo spôsobilo problémy s hardvérom a softvérom. Otvorený bude po vykonaní aktualizácie a z nej vyplývajúcich zmien návštevného poriadku, ktoré musia schváliť úrady, dodala Sinchua.

 

img

 

Most dlhý 430 a široký šesť metrov preklenuje kaňon v národnom parku Čang-ťia-ťie, ktorého dno sa nachádza približne 300 metrov pod ním. Otvorený bol 20. augusta. Kto sa chce po ňom prejsť, musí zaplatiť 138 jüanov (okolo 18 eur) a rezervovať si termín deň vopred.

 

Návštevníci kráčajú po 99 priehľadných platniach. Zakázané sú vysoké podpätky, ako aj kamery a selfie palice, pretože padajúce ostré predmety by mohli poškriabať sklo.

 

Národný park Čang-ťia-ťie je obľúbeným cieľom turistov. Tamojšie hory boli zdrojom inšpirácie pre tvorcov filmového trháka Avatar.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies