Dočasná zastávka na Námestí SNP v Bratislave začne fungovať v stredu

NETKY.SK • 6 December 2016, 16:49 • 2 min
Dočasná zastávka na Námestí SNP v Bratislave začne fungovať v stredu

BRATISLAVA - Dočasná zastávka električky na Námestí SNP pred Starou tržnicou v Bratislave začne fungovať v stredu.

slovakia

left justify in out

Na novovybudovanej zastávke budú zastavovať linky električiek č. 1 a 8 v smere jazdy z Hlavnej stanice do Petržalky a tiež z Ružinova na Námestie Ľudovíta Štúra. Cieľom dočasnej zastávky je pohodlnejšie prestupovanie cestujúcich na trase, ktorá spája centrum mesta s Petržalkou v oboch smeroch.

 

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová, stavebné náklady na dočasnú zastávku na Námestí SNP boli približne 20 000 eur, vrátane osadenia zábradlia a dopravného značenia. Oba vstupy na električkové nástupište sú bezbariérové.


Trvalá zastávka na Námestí SNP by podľa Skokanovej mala pribudnúť na jar budúceho roka v časti medzi Námestím SNP a východom z Laurinskej ulice, kde to Bratislavčania poznajú ako „Pod Manderlákom“.

 

Dovtedy mesto vytvorilo a vyznačilo dve dočasné zastávky mestskej hromadnej dopravy na Kamennom námestí a na Námestí SNP. Obe po vybudovaní trvalej zastávky pred Manderlákom zrušia. Zastávka pred Manderlákom bude mať 31 metrov a bude podobná zastávke Blumentál na Floriánskom námestí. Zámerom jej vybudovania je doplnenie chýbajúcej zastávky na trase medzi zastávkami Poštová-Martinus a Šafárikovo nám., resp. Mariánska a Šafárikovo námestie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies