Dobytkár je opäť na súde. Bödör prišiel s Kaliňákom a Kropil priznal podplácanie

NETKY.SK • 8 Jún 2022, 12:44 • 2 min
Dobytkár je opäť na súde. Bödör prišiel s Kaliňákom a Kropil priznal podplácanie

BANSKÁ BYSTRICA - Výpoveďou obžalovaného Ľubomíra Kropila pokračuje v stredu na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica proces v kauze Dobytkár, ktorá sa týka rozsiahlej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA).

slovakia

left justify in out

V skupine osôb, ktorých obžaloba viní z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti, sú aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör a finančník Martin Kvietik. 

 

img

 

Ľubomír Kropil, ktorý vybavoval projekty v PPA a je vážne chorý, sa predtým pojednávaní nezúčastňoval, ale dal súhlas na konanie v jeho neprítomnosti. V stredu prišiel a vyhlásil, že nevyužíva ani jednu z možností vyhlásenia o vine či nevine. Prečítal svoje poznámky a posťažoval sa na zdravotnú starostlivosť krátko po svojom zadržaní. Tvrdí, že nelegalizoval žiadne finančné prostriedky z trestnej činnosti, úplatky neprijal. Priznáva len nepriamu korupciu, respektíve podplácanie.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Pavol Čekan sfúkol europoslanca Milana Uhríka. Ohrozil jeho rodinu!

 

Bödör a Kvietik už predtým pred senátom vyhlásili, že sú nevinní. Kropil ani jedného údajne nepozná. Obaja v máji odmietli vypovedať, kým nevykonajú jeho výsluch. Doteraz pred senátom v máji vypovedal iba Viktor Mikas, ktorý svoju vinu priznal v zmysle obžaloby. Na otázky spoluobžalovaných a ich obhajcov však nechcel odpovedať.

 

img

 

V skupine osôb obžalovaných v tejto kauze sú aj Juraj Kožuch, Milan Kopriva, Peter Kuba a Ľubomír Partika. Pred senátom vyhlásili, že sú nevinní, respektíve využili svoje právo a nevyjadrili sa. Norbert Bödör má v stredu opäť dvoch obhajcov, exministra vnútra Roberta Kaliňáka a Michala Mandzáka. Ďalší obhajca Marek Para je vo väzbe.

 

K téme: Najvyšší súd zamietol žiadosť Mareka Paru

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies