Dobudovanie kanalizácie v Gabčíkove má stáť vyše päť miliónov eur

NETKY.SK • 25 August 2015, 11:31 • 2 min
Dobudovanie kanalizácie v Gabčíkove má stáť vyše päť miliónov eur

BRATISLAVA - Obec Gabčíkovo v okrese Dunajská Streda chce na dobudovanie kanalizačnej siete vynaložiť 4,28 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (5,13 mil. eur vrátane dane). Za zhotoviteľa prác vybrala galantskú firmu AVA - stav, s. r. o. spomedzi ponúk dvanástich uchádzačov, pričom šesť bolo vylúčených.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z vyhodnotenia výzvy na predkladanie ponúk zverejnenej v marci tohto roka. Predpokladaná cena prác, plánovaných pôvodne na šesť mesiacov, bola 4,46 mil. eur bez dane (5,35 mil. eur s daňou).Projekt by mal byť financovaný s využitím peňazí Európskej únie cez Operačný program Životné prostredie. Verejné obstarávanie pre obec zabezpečovala bratislavská firma Local Market, s. r. o.


Ministerstvo životného prostredia SR uzavrelo s obcou Gabčíkovo vlani v decembri zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku na dobudovanie kanalizačnej siete. Podmienkou je ukončenie realizácie projektu najneskôr do konca tohto roka. Maximálna výška celkových investičných výdavkov, ako aj celkové oprávnené výdavky na realizáciu aktivít projektu predstavujú 5,38 mil. eur.

 

Ministerstvo má podľa zmluvy poskytnúť prijímateľovi nenávratný finančný príspevok v objeme 5,11 mil. eur, čiže 95 % z celkových oprávnených výdavkov. Obec má z vlastných zdrojov financovať 5 % výdavkov. Novovybudovaná kanalizačná sieť bez prípojok má dosiahnuť vyše 10 kilometrov.


Firma AVA - stav, s. r. o. vznikla vo februári 2008, podľa vlastného portálu vykonáva pozemné, dopravné a ekologické stavby a má základné imanie 50 tis. eur. V roku 2014 podľa zverejnených údajov dosiahla tržby 17,84 mil. eur, čo bolo medziročne viac o 8,54 mil. eur, resp. o 91,9 %. Zisk po zdanení v objeme 253,1 tis. eur zvýšila o 133,2 tis. eur, alebo o vyše 111 %. Firma mala ku koncu vlaňajška majetok vo výške 9,82 mil. eur, medziročne o 2,62 mil. eur menej. Vlastné imanie vzrástlo o 253,1 tis. eur a krylo majetok na 13,2 %. Záväzky vo výške 8,13 mil. eur klesli o 1,89 mil. eur a na majetku mali podiel 82,8 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies