Dobrý biznis: Štát pomáha súkromnej firme bez zamestnancov!

NETKY.SK • 18 Október 2013, 09:14 • 2 min
Dobrý biznis: Štát pomáha súkromnej firme bez zamestnancov!

BRATISLAVA - "Štát naháňa biznis súkromníkovi", informuje na prvej strane denník Hospodárske Noviny. Reč je o firme RWE Gas Slovensko, druhom najväčšom dodávateľovi plynu u nás.

slovakia

left justify in out

Nemá totiž žiadnych zamestnancov, napriek tomu vlani zarobila vyše pol milióna eur. Tomuto súkromníkovi dohadzuje biznis pološtátna Východoslovenská energetika (VSE). V nej má okrem štátu podiel aj nemecký koncern RWE Group. Teda tá istá firma, ktorá zastrešuje aj spomínaného obchodníka s plynom. Ich spolupráca funguje jednoducho. Svojim zákazníkom VSE okrem elektriny ponúka aj plyn od súkromníka. Na ziskoch z jeho predaja však už podiel nemá. A teda na ňom ani štát nezískava.

Iné je to v podobných energetických firmách - Stredoslovenská a Západoslovenská energetika. Obe ponúkajú plyn priamo a vďaka tomu na ňom zarába aj štátna kasa. Rezort hospodárstva rozdiel vysvetľuje  tým, že VSE o možnosť predávať aj plyn nepožiadala. A súkromník si založil vlastnú firmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona