Dobrý anjel - Andrej Kiska sa stal novým prezidentom

NETKY.SK • 30 Marec 2014, 00:26 • 2 min
Dobrý anjel - Andrej Kiska sa stal novým prezidentom

BRATISLAVA - Ako prezident vrátim dôveru v prezidentský úrad. Do tohto boja som vchádzal kvôli ľuďom našej krajiny a svoj sľub splním. Budem stáť za ľuďmi, za každým slušným človekom našej krajiny. Na svojej prvej tlačovej konferencii to dnes vyhlásil novozvolený prezident SR Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

"Sľubujem, že to, čo tak veľmi potrebujeme, sa pokúsim naplniť. Poľudštiť našu politiku a pokúsim sa vrátiť dôveru v slušné slovo. Ako prezident spravím všetko preto, aby sa politika stala ľudskejšia," avizoval. Kiska zároveň poďakoval všetkým voličom, že prišli k urnám a dali mu ako prezidentovi silný mandát. "Vďaka nim budem za chvíľu novým prezidentom Slovenska," vyhlásil za búrlivého potlesku priaznivcov.
     

Kiska deklaroval, že to, čo sľúbil, aj splní. "Sľúbil som, že budem prezidentom všetkých občanov a že budem ľudí spájať a motivovať. Slovensko je krajina úžasných ľudí a je len na nás, ako to všetko, čo tu máme, využijeme preto, aby sme mohli byť pyšní na našu krajinu, aby mladí ľudia tu chceli žiť a aby sme sa tu cítili dobre," povedal.
      

Výsledok svojho súpera Roberta Fica (Smer-SD) nekomentoval. Na otázku, či neuvažuje o stiahnutí trestného oznámenia, ktoré na Fica za jeho výroky podal, odvetil, že teraz sa tým nezaoberá. Zároveň potvrdil, že jeho prvá zahraničná cesta ako novej hlavy štátu povedie do Českej republiky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona