Dobrovoľníci Ligy proti rakovine dnes vymenia cigarety za jablká

NETKY.SK • 22 Október 2011, 02:19 • 2 min
Dobrovoľníci Ligy proti rakovine dnes vymenia cigarety za jablká

Dobrovoľníci Ligy proti rakovine dnes vymenia cigarety za jablká

slovakia

left justify in out

img

V závere Týždňa proti rakovine sa dnes uskutoční 13. ročník Dňa jabĺk. V Bratislave i v sídlach organizačných zložiek Ligy proti rakovine (LPR) tak bude možné stretnúť v popoludňajších hodinách dobrovoľníkov, ktorí ponúknu možnosť vymeniť cigaretu za jablko.

Súčasťou Dňa jabĺk bude od 16.00 do 19.00 h. v bratislavskom obchodnom dome Ikea event pre deti. Vystúpi tu napríklad Laci Strike a skupina Fragile. Cieľom podujatia je deťom hravou formou vysvetliť prečo je dôležité nefajčiť a mať zdravé pľúca. Rodičom detí bude zase liga vysvetľovať prečo by nemali fajčiť v prítomnosti svojich detí.

Týždeň proti rakovine odštartoval v pondelok 17. októbra, kedy aj liga spustila edukačno–preventívnu kampaň s headlinom "Neodfajčite im detstvo". Jej cieľom je apelovať na rodičov, aby si uvedomili ich silný vplyv na deti a rozsah možností, ktoré vytvára rodinné prostredie na ďalšie formovanie života detí.

Ako upozorňuje LPR, v prípade, ak sa v rodine fajčí, dieťa už od malička získava nesprávne návyky, "odkukáva" zlý životný štýl, ktorý následne formuje a ovplyvňuje jeho ďalší život. Nemenej závažným faktom podľa ligy je, že sa stáva vo fajčiarskej rodine už v útlom veku pasívnym fajčiarom.

Závislosť od tabaku je dnes najrozšírenejšou a najsilnejšou závislosťou na svete. Vo svete fajčí až 1,3 miliardy ľudí a na následky fajčenia ročne celosvetovo zomiera až päť miliónov ľudí. Odborníci v súčasnosti bijú na poplach a upozorňujú, že každých pár sekúnd zomrie človek na ochorenia súvisiace s fajčením.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona