Dobrovoľníci vyzbierali z brehov Liptovskej Mary 150 vriec odpadu

NETKY.SK • 13 Apríl 2023, 16:15 • 2 min
Dobrovoľníci vyzbierali z brehov Liptovskej  Mary 150 vriec odpadu

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Brehy Liptovskej Mary vo štvrtok čistili zamestnanci sektora cestovného ruchu a študenti troch liptovskomikulášskych škôl. Do jarného envirodňa sa zapojilo takmer 180 dobrovoľníkov, ktorí vyzbierali 150 vriec odpadu. Informovala o tom Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

slovakia

left justify in out

"Pre Liptov je letná sezóna veľmi dôležitá, preto prípravy na ňu začínajú hneď po Veľkej noci, aj keď kopce sú ešte pod snehom. Už tradične na jar čistíme brehy Liptovskej Mary. Práve v tomto čase je hladina nižšia, vďaka čomu vieme brehy upratať oveľa lepšie a urobiť naše okolie krajšie pred nadchádzajúcou letnou sezónou," priblížila riaditeľka liptovskej OOCR Darina Bartková. Dobrovoľníci sa pohybovali v skupinách na vopred stanovených lokalitách. Počas zberu odpad aj vyseparovali. Na zber a koordináciu podujatia dohliadala stráž prírody Tatranského národného parku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies